Чеченският лидер Рамзан Кадиров съобщи, че е назначил 16-годишния си

...
 Чеченският лидер Рамзан Кадиров съобщи, че е назначил 16-годишния си
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров назначи 16-годишния си син на висш пост в университет на името на Путин

 Чеченският водач Рамзан Кадиров заяви, че е назначил 16-годишния си наследник на върховен пост в Руския университет за специфични елементи, който носи името на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс. Адам Кадиров, който през ноември навърши 16 години, бе назначен предходната година за основен телохранител на татко си, както и за наблюдаващ в нов батальон, който е част от силите на съветското министерство на защитата.

" Той е доста осведомен с дейностите в известния университет, тъй че мисля, че ще се оправи съвършено с предоставените му отговорности ", написа Кадиров в изказване в " Телеграм ". Той добави, че синът му е бил назначен за член в надзорния съвет на университета. Назначението е станало след молба от ректора на университета, който се намира в Гудермес, Чечения. Частното съветско образователно заведение предлага професионално образование за специфични звена в армията.

През септември Рамзан Кадиров разгласява в обществените мрежи видеозапис, на който се вижда по какъв начин синът му удря и рита пандизчия, упрекнат в изгарянето на Корана. Въпросният пандизчия - Никита Жиравел, беше наказан на три години и половина затвор. Кадиров съобщи, че е горделив, че момчето пази мюсюлманската вяра, само че казусът все пак бе неодобрен даже от твърдолинейни прокремълски поддръжници.

Кадиров има необятна независимост на деяние, дадена му от Путин, при ръководството на Чечения, като в подмяна на това той би трябвало да подсигурява стабилността в района, който води две войни с Москва след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс.

Кадиров е отпред на Чечения, федерална република в Русия, от 2007 година и изпрати хиляди свои бойци в Украйна след началото на нашествието през февруари 2022 година, заяви Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР